EXPOSICIONS


Contacte: xiringuilla54@gmail.com

EXPOSICIONS:

"PERSONES I PERSONATGES DE VALLDEMOSSA, LES ARRELS D´UN POBLE"
" Bar Los Tilos, Valldemossa. Abril 2009

"DE MOMENT NO, GRÀCIES"
Intersecció art. Palma de Mallorca. Juny 2011.
Borrby. Suècia. Agost 2011.
Can Gelabert. Binissalem. Octubre 2011.
Mitte Barcelona. Septembre 2012.
Casa de cultura, Tavernes de Valldigna ( València) Març 2013
(en aquest enllaç trobareu un petit video de la xerradeta post exposició. http://youtu.be/FoDfxX9azpI.

"LA MEMÒRIA IL·LUMINADA"
Sala municipal, fundació Coll Bardolet, Valldemossa.
Març 2012

"DANYS COL·LATERALS"
Sala municipal de la Fundació Cultural Coll Bardolet.
Valldemossa Abril 2013

Fotos de l´exposició:


"INTIMISTATS"
Casa de la Barceloneta 1761 (Barcelona)
DEs.2013 a gener 2014
Fundació Coll Bardolet (Valldemossa)
Del 28 de març al 13 d´abril de 2014

VIRULÈNCIES.
Expo col·lectiva a l´edifici de Sa riera de la Universitat de les Illes Balears.
Maig 2014

IDENTITAT DE GÈNERE. ETS TU QUI DECIDEIXES.
Joan Oliver-Maneu-Galeria d´Art. Palma de Mallorca.
Juny-Juliol 2014

Entrevista Radio bn Mallorca
20Hilo%20Ferran%20Petit.mp3
https://www.dropbox.com/s/fvnicn6ua1ymlb4/Entre%20El%

Centre Cívic Drassanes ( Ajuntament de Barcelona)
Del 4 al 16 de septembre de 2014


Km 2,4 LES QUATRE ESTACIONS.
Edifici Sa Fàbrica Esporles ( Mallorca)
Del 20 de març al 14 d´abril de 2015

Dansa del temps
Instants repetits
que esdevenen nous
Pura mª García

ANYS I PANYS
Ca na Polida. Campanet. Juny 2018


Llibre Covid19.Un any de pandèmia LLIBRE COVID19, .UN ANY DE PANDÈMIA.pdf PRESENTACIÓ AUDIOVISUAL, CAMPANET, TERRA D´ARTESANSCARTELL AJUNTAMENT.jpg VÍDEOS ARTESANS https://vimeo.com/user26163528 https://vimeo.com/user26163528 https://vimeo.com/user26163528

lunes, 10 de febrero de 2020

TÚNELS DE CU CHI- VIETNAM



                                                    TUNELS DE CU CHI


Crec que és molt difícil viatjar per Vietnam i no tenir present el seu conflicte més recent, la guerra del Vietnam amb els EUA.
Visitant els túnels de Cuchi pot un donar-se una idea de per què van ser els vietnamites els qui van acabar guanyant la guerra.
En Wikipedia diuen d'aquests túnels
Els Túnels de Cu Chi (vietnamita: DJIA Đảo Cu Chi) és un extens sistema de túnels interconnectats ubicats al districte de Cu chi, Ciutat Ho Chi Minh (Saigon), Vietnam. Aquest sistema forma part d'una més àmplia xarxa que cobreix gran part de país. Els primers 48 quilòmetres d'aquests túnels van ser construïts el 1945 durant la invasió francesa. Després, durant la guerra del Vietnam, es van construir 200 quilòmetres més pels socialistes vietnamites sent la base d'operacions del Vietcong per l'ofensiva de l'Tet duta a terme en 1968. Els túnels s'estenen 40 km al nord de la ciutat central.
Els túnels van ser utilitzats per les guerrilles de l'Viet Cong com amagatalls durant el combat, però també per usar-los com rutes de comunicació i subministraments, hospitals, emmagatzematge d'aliments i armes i allotjament d'un gran nombre de guerrillers. Aquests túnels van jugar un paper de gran importància en la resistència que el Viet Cong va oferir a les tropes d'Estats Units, i en última instància va ajudar a l'èxit militar.
És impressionant alhora que angoixant per la seva estretor i altura ficar-se en un túnel d'aquests, però cal treure´s el barret davant la imaginació i saber fer del Vietcong per despistar l'exèrcit nord-americà. Els feien a 3, 6 i 9 metres de profunditat, en ziga-zaga per si els militars dels EUA entressin no poguessin disparar en línia recta.
En el primer nivell hi havia les persones grans i els i les infants i a altres nivells més profunds cuina, tallers de sabates i roba, magatzem d'explosius etc etc.
Una curiositat del seu enginy, la sola de les sabates aferraven girades perquè si els militars enemics trobaven les seves petjades pensassin que anaven en direcció contrària
Imperdible la seva visita.


Creo que es muy difícil viajar por Vietnam y no tener presente su conflicto más reciente, la guerra de Vietnam con los EEUU.
Visitando los túneles de Cuchi puede uno darse una idea de por qué fueron los vietnamitas quienes acabaron ganando la guerra.
En Wikipedia dicen de esos túneles
Los Túneles de Củ Chi (vietnamita: địa đạo Củ Chi) es un extenso sistema de túneles interconectados ubicados en el distrito de Cu chi, Ciudad Ho Chi Minh (Saigón), Vietnam. Este sistema forma parte de una más amplia red que cubre gran parte del país. Los primeros 48 kilómetros de estos túneles fueron construidos en 1945 durante la invasión francesa. Luego, durante la guerra de Vietnam, se construyeron 200 kilómetros más por los socialistas vietnamitas siendo la base de operaciones del Vietcong para la ofensiva del Tet llevada a cabo en 1968. Los túneles se extienden 40 km al norte de la ciudad central.
Los túneles fueron utilizados por las guerrillas del Viet Cong como escondrijos durante el combate, pero también para usarlos como rutas de comunicación y suministros, hospitales, almacenamiento de alimentos y armas y alojamiento de un gran número de guerrilleros. Estos túneles jugaron un papel de gran importancia en la resistencia que el Viet Cong ofreció a las tropas de Estados Unidos, y en última instancia ayudó al éxito militar.
Es impresionante a la vez que angustioso, por su estrechez y altura, meterse en un túnel de esos, pero hay que sacarse el sombrero ante la imaginación y saber hacer del Vietcong para despistar al ejército estadounidense. Los hacían a 3, 6 y 9 metros, en zigzag por si los militares de EEUU entraran no pudiesen disparar en línea recta.
En el primer nivel estaban las personas mayores y l@s niñ@s y a otros niveles más profundos cocina, talleres de zapatos y ropa, almacén de explosivos etc etc.
Una curiosidad de su ingenio, las suelas de los zapatos los pegaban girados por si los militares enemigos encontraban sus huellas pensaran que iban en dirección contraria.
Imperdible su visita.
























7 comentarios:

  1. es curioso lo que más recuerdo de esa guerra es la lluvia la había de todo tipo incluso aveces llovía hacia arriba mientras avanzábamos agazapados temiendo los disparos de los wietcon que salían de todas partes de la selva...
    Buenas fotos ; malos recuerdos para los que halli luchamos todos perdimos.
    "La vida es como una caja de bombones"...

    ResponderEliminar
  2. Impressionant els túnels. Llàstima que no n’hi hagin més del interior. Suposo que es necesitaris tenir llums etc.
    abraçada
    santi

    ResponderEliminar
  3. felicitaciones ... por las fotos y por haber entrado en esos tuneles
    los queremos
    Monica y Ale

    ResponderEliminar
  4. Uno no debería sentir la necesidad de buscar escondite para sobrevivir. Estos agujeros de huída y dolor, sin embargo, fotografiados en imágenes como estas parecen aliviados del horror y el sufrimiento que contuvieron. Como siempre...gracias por acercarnos a lugares especiales! Un beso grandote

    ResponderEliminar
  5. Estremecedor y a la vez admirable por el ingenio que alienta la supervivencia. Muy descriptivas las fotos, impresionante.

    ResponderEliminar
  6. Admiro tu interés para captar la vida de gente humilde y mostrar lo que ignoramos de lo intimo de esas vidas .
    Un abrazo grandote
    Carina

    ResponderEliminar
  7. Hola Ferran, les teves fotos demostren com l'enginy i el patriotisme de veritat poden guanyar al poder del dólar. Ja avants ho van fer amb els francesos, llavors Indochina.
    Per els reportatges veig que t'ho estas passant molt bè. Disfruta-ho. Una abraçada, Bru.

    ResponderEliminar