EXPOSICIONS


Contacte: xiringuilla54@gmail.com

EXPOSICIONS:

"PERSONES I PERSONATGES DE VALLDEMOSSA, LES ARRELS D´UN POBLE"
" Bar Los Tilos, Valldemossa. Abril 2009

"DE MOMENT NO, GRÀCIES"
Intersecció art. Palma de Mallorca. Juny 2011.
Borrby. Suècia. Agost 2011.
Can Gelabert. Binissalem. Octubre 2011.
Mitte Barcelona. Septembre 2012.
Casa de cultura, Tavernes de Valldigna ( València) Març 2013
(en aquest enllaç trobareu un petit video de la xerradeta post exposició. http://youtu.be/FoDfxX9azpI.

"LA MEMÒRIA IL·LUMINADA"
Sala municipal, fundació Coll Bardolet, Valldemossa.
Març 2012

"DANYS COL·LATERALS"
Sala municipal de la Fundació Cultural Coll Bardolet.
Valldemossa Abril 2013

Fotos de l´exposició:


"INTIMISTATS"
Casa de la Barceloneta 1761 (Barcelona)
DEs.2013 a gener 2014
Fundació Coll Bardolet (Valldemossa)
Del 28 de març al 13 d´abril de 2014

VIRULÈNCIES.
Expo col·lectiva a l´edifici de Sa riera de la Universitat de les Illes Balears.
Maig 2014

IDENTITAT DE GÈNERE. ETS TU QUI DECIDEIXES.
Joan Oliver-Maneu-Galeria d´Art. Palma de Mallorca.
Juny-Juliol 2014

Entrevista Radio bn Mallorca
20Hilo%20Ferran%20Petit.mp3
https://www.dropbox.com/s/fvnicn6ua1ymlb4/Entre%20El%

Centre Cívic Drassanes ( Ajuntament de Barcelona)
Del 4 al 16 de septembre de 2014


Km 2,4 LES QUATRE ESTACIONS.
Edifici Sa Fàbrica Esporles ( Mallorca)
Del 20 de març al 14 d´abril de 2015

Dansa del temps
Instants repetits
que esdevenen nous
Pura mª García

ANYS I PANYS
Ca na Polida. Campanet. Juny 2018


Llibre Covid19.Un any de pandèmia LLIBRE COVID19, .UN ANY DE PANDÈMIA.pdf PRESENTACIÓ AUDIOVISUAL, CAMPANET, TERRA D´ARTESANSCARTELL AJUNTAMENT.jpg VÍDEOS ARTESANS https://vimeo.com/user26163528 https://vimeo.com/user26163528 https://vimeo.com/user26163528

viernes, 19 de junio de 2020

MATERIALS RECICLATS/MATERIALES RECICLADOS-CARTONPIA ARTESANIA O JOIERIA

                        
                      CARTONPIA- ARTESANIA O JOIERIA





 Vaig conèixer n´Alejandra, per casualitat, fa uns mesos en una fira artesanal a Campanet i em vaig quedar fascinat pels seus treballs. Tot i que relacionem la joieria amb les pedres precioses i els metalls nobles, que no són els materials que ella utilitza, personalment considero que el que ella elabora amb les seves mans i eines són autèntiques joies.

Segons ella comenta Cartonpia neix de la passió pel disseny, el reciclatge i l'artesania. És un taller on es parteix de materials que han arribat a la fi de la seva vida útil i són descartats, utilitzant-los com a matèria primera per crear nous objectes, productes que provenen del reciclatge i són reciclables, que fusionen originalitat, simplicitat i funcionalitat. Els projectes sorgeixen d'inspiració en la naturalesa i en la geometria, de la recerca de solucions diferents, de formes sorprenents que convisquin amb qualsevol estil i tendència. Una alquímia on es converteix l'efímer paper en peces perdurables.

Alejandra va estudiar disseny industrial a Mendoza (Argentina) i després de treballar en diferents llocs, quan arribà la crisi va començar a elaborar les seves pròpies creacions, des de mobles amb tubs de cartró, fins a les joies que fa a l'actualitat.

Aquestes són les diferents tècniques que ella ens explica:



Pasta de paper

Es desintegren amb aigua els trossos de paper, es prepara una suau pasta que es modela i deixa assecar.

 Corda de Diari

El paper de diari es fila com antigament el cotó, unint tires i obtenint un fil que després s'enrotlla, s'entrellaça o simplement es teixeix.

Quilling (filigrana)

Es tallen tires de paper, d'igual o diferents formes, en colors llisos o estampats, paper gruixut o fi, que es combinen o no entre si, que a l'enrotllar-los donen vida a excel·lents peces d'infinites formes, mides i textures.

Fusta de Paper

El paper convertit novament en fusta, ja sigui en multilaminat o bobinat, mullant i premsant poc a poc des d'unes 60 capes fins a centenars de fulles seleccionades i finalment treballat com si fos fusta, ofereix una original veta o un joc de colors que es descobreix al  tallar.

Em sento molt agraït a n Alejandra i content d'haver pogut presenciar com a partir de cartrons i revistes que habitualment rebutgem sorgeixen aquestes autèntiques meravelles.



Conocí a Alejandra, por casualidad, hace unos meses en una feria artesanal en Campanet y me quedé fascinado por sus trabajos. A pesar de que relacionamos la joyería con las piedras preciosas y los metales nobles, (que no son los materiales que ella utiliza) , personalmente considero que lo que ella elabora con sus manos y herramientas son auténticas joyas.

Según ella comenta Cartonpia nace de la pasión por el diseño, el reciclado y lo artesanal. Es un taller donde se parte de materiales que han llegado al final de su vida útil y son descartados, utilizándolos como materia prima para crear nuevos objetos, productos que provienen del reciclaje y son reciclables, que fusionan originalidad, simplicidad y funcionalidad. Los proyectos surgen de inspiración en la naturaleza y en la geometría, de la búsqueda de soluciones diferentes, de formas sorprendentes que convivan con cualquier estilo y tendencia. Una alquimia donde se convierte el efímero papel en piezas perdurables.

Alejandra estudió diseño industrial en Mendoza ( Argentina) y después de trabajar en distintos lugares, cuando empezó la crisis comenzó a elaborar sus propias creaciones, desde muebles con tubos de cartón, hasta las joyas que hace en la actualidad.

Estas son las distintas técnicas que ella nos explica:

Pasta de papel

Se desintegran con agua los trozos de papel, se prepara una suave pasta que se modela y deja secar.

 Cuerda de Periódico

El papel de periódico se hila como antiguamente el algodón, uniendo tiras y obteniendo una hebra que luego se enrolla, entrelaza o simplemente se teje.

Quilling (filigrana)

Se cortan tiras de papel, de igual o distintas formas, en colores lisos o estampados, papel grueso o fino, que se combinan o no entre sí, que al enrollarlos dan vida a excelentes piezas de infinitas formas, tamaños y texturas.

Madera de Papel

El papel convertido nuevamente en madera, ya sea en multilaminado o bobinado, mojando y prensando poco a poco desde unas 60 capas hasta cientos de hojas seleccionadas y finalmente trabajado como si fuese madera, ofrece una original veta o un juego de colores que se descubre al tallarlo.

Me siento muy agradecido con Alejandra y contento de haber podido presenciar cómo a partir de cartones y revistas que habitualmente desechamos surgen esas auténticas maravillas.







































12 comentarios:

  1. Preciosidades..felicitaciones a l@s dos artist@s una por hacer eses maravillas y el otro por sus fotografías.. Como estáis? Besos

    ResponderEliminar
  2. Son verdaderas joyas, todas me gustan mucho y aun más, me hacen sentir, lo que en una obra del tipo que sea es lo que le da ese valor extra que los artistas siempre andamos buscando Tu lo has encontrado .
    Gracias por compartirlo Ferran con tus magnificas fotografías .

    ResponderEliminar
  3. Muy hermosas creaciones !!!!!
    Un abrazo ��
    Carina

    ResponderEliminar
  4. Un trabajo, original, bonito y fino. Muy psicodélico y además reciclado! Gracias por compartir vuestros descubrimientos. Un abrazo.

    ResponderEliminar
  5. Yolanda Caceres Teijeiro21/6/20, 8:33

    Precioso trabajo. Auténticos artistas los dos. Felicidades!!!!

    ResponderEliminar
  6. Un trabajo esmerado y laborioso, muy bien descrita gráficamente la minuciosidad y el mimo dedicado a cada pieza. Precioso.
    Lola

    ResponderEliminar
  7. Ostras ! Con la boca abierta me he quedado !!!
    Que bonito!!!!
    Nando felicitala de mi parte!!!
    Si vamos con Cristina le haremos una visita
    Gracias a ti por abrirnos los ojos a tantos trabajos artesanales

    ResponderEliminar
  8. Amic Ferran, una varietat dintre d'aquests mons que vas descobrint.Ets un artista i un arxiu del mon interior de Mallorca i altres.En noviembre espero pasar una setmaneta a Mallorca.
    Una abraçada, Bru.

    ResponderEliminar
  9. Qué bonitos!!!
    Bety

    ResponderEliminar