EXPOSICIONS


Contacte: xiringuilla54@gmail.com

EXPOSICIONS:

"PERSONES I PERSONATGES DE VALLDEMOSSA, LES ARRELS D´UN POBLE"
" Bar Los Tilos, Valldemossa. Abril 2009

"DE MOMENT NO, GRÀCIES"
Intersecció art. Palma de Mallorca. Juny 2011.
Borrby. Suècia. Agost 2011.
Can Gelabert. Binissalem. Octubre 2011.
Mitte Barcelona. Septembre 2012.
Casa de cultura, Tavernes de Valldigna ( València) Març 2013
(en aquest enllaç trobareu un petit video de la xerradeta post exposició. http://youtu.be/FoDfxX9azpI.

"LA MEMÒRIA IL·LUMINADA"
Sala municipal, fundació Coll Bardolet, Valldemossa.
Març 2012

"DANYS COL·LATERALS"
Sala municipal de la Fundació Cultural Coll Bardolet.
Valldemossa Abril 2013

Fotos de l´exposició:


"INTIMISTATS"
Casa de la Barceloneta 1761 (Barcelona)
DEs.2013 a gener 2014
Fundació Coll Bardolet (Valldemossa)
Del 28 de març al 13 d´abril de 2014

VIRULÈNCIES.
Expo col·lectiva a l´edifici de Sa riera de la Universitat de les Illes Balears.
Maig 2014

IDENTITAT DE GÈNERE. ETS TU QUI DECIDEIXES.
Joan Oliver-Maneu-Galeria d´Art. Palma de Mallorca.
Juny-Juliol 2014

Entrevista Radio bn Mallorca
20Hilo%20Ferran%20Petit.mp3
https://www.dropbox.com/s/fvnicn6ua1ymlb4/Entre%20El%

Centre Cívic Drassanes ( Ajuntament de Barcelona)
Del 4 al 16 de septembre de 2014


Km 2,4 LES QUATRE ESTACIONS.
Edifici Sa Fàbrica Esporles ( Mallorca)
Del 20 de març al 14 d´abril de 2015

Dansa del temps
Instants repetits
que esdevenen nous
Pura mª García

ANYS I PANYS
Ca na Polida. Campanet. Juny 2018


Llibre Covid19.Un any de pandèmia LLIBRE COVID19, .UN ANY DE PANDÈMIA.pdf PRESENTACIÓ AUDIOVISUAL, CAMPANET, TERRA D´ARTESANSCARTELL AJUNTAMENT.jpg VÍDEOS ARTESANS https://vimeo.com/user26163528 https://vimeo.com/user26163528 https://vimeo.com/user26163528

lunes, 3 de junio de 2019

CIRC RALUY I

CIRC HISTÒRIC RALUY I



Al maig de 2016 el famós Circ Raluy desapareix del panorama per donar vida a dues unitats mòbils independents que van donant tornades pel món. El Circ Raluy, que ja tenia mes de cent anys d’història i va ser creat per Luis Raluy Iglesias un gran acròbata, home de circ i col·leccionista de carruatges antics.
Ell va ser l’encarregat d’ensenyar al major dels seus fills (Luís Raluy, qui ja tènia una ment privilegiada, una sensibilitat especial, una gran delicadesa a cuidar les coses del seu pare i que mes tarda seria inventor, matemàtic, físic, músic, escriptor i pallasso) a estimar les antiguitats. Va ser ell qui li va apassionar pel circ i per la seva col·lecció de carruatges i així, el dia de matí, que fos Luís l’encarregat de transmetre als seus tres germans menors aquesta passió.
Després d’aquesta extinció cada germà a pres un rumb, Luís i Carlos, que eren propietaris de l’antic Raluy se separen, mantenint l’admiració i l’afecte propi de germans i desitjant-se èxit en ambdues cases.

Durant aquest estiu podrem disfrutar de lespectable del CIRC HISTÒRIC RALUY  a diferents pobles de Mallorca.
Vull agrair al seu responsable Francis  i als i les artistes que em permetessin moure´m entre els carruatges antics que són una autèntica maravella així com entrar en algun d´ells ón es preparen per l´actuació.
Us recomano a tots aquest viatge al circ d´antany.
En la propera entrada al blog us mostraré part de la seva actuació.



En Mayo de 2016 el famoso Circo Raluy desaparece del panorama para dar vida a dos unidades móviles independientes que van dando vueltas por el mundo. El Circo Raluy que ya tenía mas de cien años de historia y, fue creado por Luis Raluy Iglesias un gran acróbata, hombre de circo y coleccionista de carromatos antiguos.
Él fue el encargado de enseñar al mayor de sus hijos (Luis Raluy, quien ya tenia una mente privilegiada, una sensibilidad especial y una gran delicadeza en cuidar las cosas de su padre y, que mas tarde seria inventor, matemático, físico, músico, escritor y payaso) a amar las antigüedades, fue él quien le apasionó por el circo y por su colección de carruajes y así, el día de mañana, que fuera Luis el encargado de transmitir a sus tres hermanos menores esta pasión.
Después de dicha extinción cada hermano ha tomado un rumbo, Luis y Carlos, que eran propietarios del antiguo Raluy se separan, manteniendo la admiración y el cariño propio de hermanos y deseándose éxito en ambas casas.
Durante este verano podremos disfrutar del espectáculo del CIRC HISTÒRIC RALUY en distintos pueblos de Mallorca.
Quiero agradecer a su responsable, Francis  y  a l@s artistas que me permitieran moverme entre los carruajes antiguos que son una auténtica maravilla así como entrar en alguno de ellos donde se preparan para la actuación.
Os recomiendo a todos este viaje a lo que fue el circo antaño.
En la próxima entrada al blog os mostraré parte de la actuación.

































6 comentarios:

  1. Hola Ferran, m'ha fet molta il lusió al teu reportatge sobre el circ Raluy. Fa dos anys van estar al meu poble, Salou, i els hi vaig fer un munt de fotos. Es un mon molt interessant, molt esclau i preciós. Enhorabona Ferran.

    ResponderEliminar
  2. Qué agradable sorpresa, Ferran. Sabes el especial cariño que siento por este circo desde aquel trabajo en colaboración con Daniel, que me permitió conocer e indagar este mágico mundo y esta peculiar familia circense en especial. Es un placer volver a sentirlo a través de tus fotos. Mil gracias. Me ha gustado muchísimo.

    ResponderEliminar
  3. Nando has captat d’una manera molt emocionant el circ. Ja saps que a mi sempre m’agradava. Nosaltres vam anar-hi al Raluy amb els nens molt petits i a la segona part vam tenir que marxar!

    ResponderEliminar
  4. Magnifico trabajo, cada vez nos sorprendes contándonos historias de personas, oficios, lugares que no son nada conocidos para la mayoría de nosotros. Precioso esta mirada a la historia de un arte en vía de desaparecer y más concreto en este caso por su historia.
    También me ha gustado mucho la edición de la fotografías, si no estoy equivocado le has dado una edición de foto antigua.
    Enhorabuena, muy bonito

    ResponderEliminar
  5. Excel.lent reportatge Ferran. Ens trasllada un mòn de autèntica fantasia.

    ResponderEliminar
  6. Nando cada any al Circ Raluy pasa uns dies a Barcelona devant de Correus oficina central , prop del mar...vaig portar als meus nebots.Junt amb el Circ Cric son els meus preferits.Un plaer tornarlos a veure. La foto 18 me emociona moolt, alguna cosa de mi se identifica amb ella, fa de mirall

    ResponderEliminar