EXPOSICIONS


Contacte: xiringuilla54@gmail.com

EXPOSICIONS:

"PERSONES I PERSONATGES DE VALLDEMOSSA, LES ARRELS D´UN POBLE"
" Bar Los Tilos, Valldemossa. Abril 2009

"DE MOMENT NO, GRÀCIES"
Intersecció art. Palma de Mallorca. Juny 2011.
Borrby. Suècia. Agost 2011.
Can Gelabert. Binissalem. Octubre 2011.
Mitte Barcelona. Septembre 2012.
Casa de cultura, Tavernes de Valldigna ( València) Març 2013
(en aquest enllaç trobareu un petit video de la xerradeta post exposició. http://youtu.be/FoDfxX9azpI.

"LA MEMÒRIA IL·LUMINADA"
Sala municipal, fundació Coll Bardolet, Valldemossa.
Març 2012

"DANYS COL·LATERALS"
Sala municipal de la Fundació Cultural Coll Bardolet.
Valldemossa Abril 2013

Fotos de l´exposició:


"INTIMISTATS"
Casa de la Barceloneta 1761 (Barcelona)
DEs.2013 a gener 2014
Fundació Coll Bardolet (Valldemossa)
Del 28 de març al 13 d´abril de 2014

VIRULÈNCIES.
Expo col·lectiva a l´edifici de Sa riera de la Universitat de les Illes Balears.
Maig 2014

IDENTITAT DE GÈNERE. ETS TU QUI DECIDEIXES.
Joan Oliver-Maneu-Galeria d´Art. Palma de Mallorca.
Juny-Juliol 2014

Entrevista Radio bn Mallorca
20Hilo%20Ferran%20Petit.mp3
https://www.dropbox.com/s/fvnicn6ua1ymlb4/Entre%20El%

Centre Cívic Drassanes ( Ajuntament de Barcelona)
Del 4 al 16 de septembre de 2014


Km 2,4 LES QUATRE ESTACIONS.
Edifici Sa Fàbrica Esporles ( Mallorca)
Del 20 de març al 14 d´abril de 2015

Dansa del temps
Instants repetits
que esdevenen nous
Pura mª García

ANYS I PANYS
Ca na Polida. Campanet. Juny 2018


Llibre Covid19.Un any de pandèmia LLIBRE COVID19, .UN ANY DE PANDÈMIA.pdf PRESENTACIÓ AUDIOVISUAL, CAMPANET, TERRA D´ARTESANSCARTELL AJUNTAMENT.jpg VÍDEOS ARTESANS https://vimeo.com/user26163528 https://vimeo.com/user26163528 https://vimeo.com/user26163528

domingo, 13 de junio de 2021

METALL/METAL-L´ENCRUIA-PORT DE POLLENÇA

 

               L'ENCRUIA-PORT DE POLLENÇA

 

Vaig conèixer una obra feta per en Guillem en una exposició  el principi de la pandèmia al claustre de Pollença. Era un làmpara escultòrica. Aquest va ser el motiu pel qual vaig voler connectar amb ell.

Guillem Cerdà va començar d'aprenent amb 14 anys en diferents tallers de Pollença, fins que el 1990 munta el seu propi  on treballa el metall, fent una mica de tot, baranes, taules, trofeus, alguna peça escultòrica i també restauració d'arma blanca.

En un mercat medieval es va interessar per les armes blanques i des de fa tres anys pertany a la "Sala d'Armes Jaume III" de Palma on practica l'esgrima històrica.

 

Vaig passar molt poca estona amb ell, però la suficient per adonar-me que és una persona apassionada per qualsevol activitat de les que fa. Pertany al grup de protecció civil del seu poble, gaudeix practicant l'esgrima, dóna xerrades sobre ella a les escoles, restaura motos o cotxes antics, participa als mercats medievals, a més del seu treball habitual. I qualsevol d'elles es nota que la viu amb intensitat.

De nou, en la meva recerca d'artesans, em trobo amb una persona peculiar i entranyable. Ens acabàvem de conèixer i no obstant això vaig sentir una enorme empatia amb ell. Gràcies Guillem per la teva proximitat.

 

 

 

 

L´ENCRUIA-PORT DE POLLENÇA

 

Conocí una obra hecha por Guillem en una exposición al principio de la pandemia en “el claustre” de Pollença. Era una lámpara escultórica. Ese fue el motivo por el que quise conectar con él.

Guillem Cerdà empezó de aprendiz con 14 años en distintos talleres del Pollença, hasta que en 1990 monta  el suyo propio donde trabaja el metal, haciendo un poco de todo, barandillas, mesas, trofeos, alguna pieza escultórica y también restauración de arma blanca.

En un mercado medieval se interesó por las armas blancas y desde hace tres años pertenece a la “Sala d´armes Jaume III” de Palma donde practica la esgrima histórica.

 

Pasé muy poco rato con él, pero el suficiente para darme cuenta que es una persona apasionada por cualquier actividad de las que hace. Pertenece al grupo de protección civil de su pueblo, disfruta practicando la esgrima, da charlas sobre ella en los colegios, restaura motos o coches antiguos, participa en los mercados medievales, además de su trabajo habitual. Y cualquiera de ellas se nota que la vive con intensidad.

De nuevo, en mi búsqueda de artesanos, me encuentro con una persona peculiar y entrañable. Nos acabábamos de conocer y sin embargo sentí una enorme empatía con él. Gracias Guillem por tu cercanía.

PD: "encruia", nombre de su empresa, significa yunque en catalán.



























8 comentarios:

  1. Alucino con tus descubrimientos de estos artesanos detenidos en el tiempo y slejados de cualquier tecnologia…!!!!! Bravo “Pequeño”…!!!! Un abrazo
    Dani

    ResponderEliminar
  2. Impresionantes trabajos Ferran

    ResponderEliminar
  3. Veure els processos artesanals i la transformació d'un material, és molt interessant. Com sempre, les fotos molt boniques i ben treballades. Gràcies per compartir-ho!

    ResponderEliminar
  4. Qué persona tan inquieta y polifacética. Muy bonito e interesante reportaje. Los resaltes de color muy conseguidos, se luce el curro que te marcas.

    ResponderEliminar
  5. Pues sí que es polifacetico este personaje, tu siempre descubriendo, no sólo artesanos, si no personas muy interesantes, Gracias por compartir tantas inquietudes, Un Abrazo

    ResponderEliminar
  6. L'arma blanca deu de ser tan antiga com la humanitat. Ha solucionat problemes i n'ha originat molts mes. Es curiós que aquest senyor treballant el metall de us cotidià aterricés al de les armes blanques.
    Com sempre, bon reportatge, Ferran. Una abraçada.
    Bru.

    ResponderEliminar
  7. Una maravilla y una prueba más de la constancia de la voluntad de hombres y mujeres: voluntad para continuar lo que parece destinado a ser sustituido por algo nuevo, pero no único y voluntad para doblegar lo aparentemente no dúctil. Y, mira, me ha llegado a la emoción, y al verso, "metaforear" el yunque al pensamiento, que golpea para buscar su forma, y el fuego a la experiencia, que, con su presencia, cambia la forma del pensamiento...un arma que debería ser siempre blanca y alma. Un abrazo

    ResponderEliminar