EXPOSICIONS


Contacte: xiringuilla54@gmail.com

EXPOSICIONS:

"PERSONES I PERSONATGES DE VALLDEMOSSA, LES ARRELS D´UN POBLE"
" Bar Los Tilos, Valldemossa. Abril 2009

"DE MOMENT NO, GRÀCIES"
Intersecció art. Palma de Mallorca. Juny 2011.
Borrby. Suècia. Agost 2011.
Can Gelabert. Binissalem. Octubre 2011.
Mitte Barcelona. Septembre 2012.
Casa de cultura, Tavernes de Valldigna ( València) Març 2013
(en aquest enllaç trobareu un petit video de la xerradeta post exposició. http://youtu.be/FoDfxX9azpI.

"LA MEMÒRIA IL·LUMINADA"
Sala municipal, fundació Coll Bardolet, Valldemossa.
Març 2012

"DANYS COL·LATERALS"
Sala municipal de la Fundació Cultural Coll Bardolet.
Valldemossa Abril 2013

Fotos de l´exposició:


"INTIMISTATS"
Casa de la Barceloneta 1761 (Barcelona)
DEs.2013 a gener 2014
Fundació Coll Bardolet (Valldemossa)
Del 28 de març al 13 d´abril de 2014

VIRULÈNCIES.
Expo col·lectiva a l´edifici de Sa riera de la Universitat de les Illes Balears.
Maig 2014

IDENTITAT DE GÈNERE. ETS TU QUI DECIDEIXES.
Joan Oliver-Maneu-Galeria d´Art. Palma de Mallorca.
Juny-Juliol 2014

Entrevista Radio bn Mallorca
20Hilo%20Ferran%20Petit.mp3
https://www.dropbox.com/s/fvnicn6ua1ymlb4/Entre%20El%

Centre Cívic Drassanes ( Ajuntament de Barcelona)
Del 4 al 16 de septembre de 2014


Km 2,4 LES QUATRE ESTACIONS.
Edifici Sa Fàbrica Esporles ( Mallorca)
Del 20 de març al 14 d´abril de 2015

Dansa del temps
Instants repetits
que esdevenen nous
Pura mª García

ANYS I PANYS
Ca na Polida. Campanet. Juny 2018


Llibre Covid19.Un any de pandèmia LLIBRE COVID19, .UN ANY DE PANDÈMIA.pdf PRESENTACIÓ AUDIOVISUAL, CAMPANET, TERRA D´ARTESANSCARTELL AJUNTAMENT.jpg VÍDEOS ARTESANS https://vimeo.com/user26163528 https://vimeo.com/user26163528 https://vimeo.com/user26163528

domingo, 7 de noviembre de 2021

PELL/PIEL-JOAN TRUYOLS-SABATER- I CREACIONS FINA-INCA

JOAN TRUYOLS-SABATER I CREACIONES FINA- INCA

 

Joan Truyols va començar d´encarregat en una empresa de marroquineria a Inca. Més tard es va instal·lar pel seu compte fent manoples, sabates i gorres amb pell de xot, tant a l´interior com a l´exterior. Va haver de fer una gran inversió, i actualment, paradoxes del mercat, els seus principals compradors són a l´extranger, Dinamarca, Holanda o Alemanya, països que saben valorar la importància dels seus materials i del seu treball artesanal.

El vaig conèixer a través de LLANATURA a Instagram i crec que en comptes de parlar jo d´ell, millor transcriure el que dieun d´aquesta gran persona les noies de LLANATURA.

 

Avui us parlarem de´n Joan. Sabater artesà. Dels darrers que queden a Inca. Tota una vida de professió feta amb la traça de les seves mans. El taller ón estem és seu però, amb ell, compartim molt més que un espai, molt més que cafés.

Joan és el company per excel·lència. Amb sentit de l´humor omple de perspectiva les escenes quotidianes. Sempre amb el gest, la paraula, la idea, el contacte, la mirada i/o el somriure adequat. Que ens suma. També en els dies en què tot fa mandra. Tot i que a mi em diu Eugènia i a l´Eugènia Gemma, posem la mà al foc que és el sogre perfecte.

Si us acosteu al taller veureu que sempre hi ha moviment. Vida. Visites, proveïdors, amics i els lladrucs de´n Truc, el seu amic inseperable. Ara tenim un problema i és que seleccionar, escarmenar, cardar i enfeltrar llana no seria el mateix sense ells.

 

No és veritat que era millor que elles parlessin d´ell?

Gràcies Joan per ser com ets i gràcies per haver-me presentat altres artesans d´Inca, una demostració del teu esperit solidari.

 

 En Joan forma societat amb Creaciones Fina.S.L que va ser fundada l´any 1975 per Alfonso Rodríguez i la seva esposa Josefa Priego. La seu i el taller són a Inca (Mallorca) ciutat que es coneixia històricament com la ciutat de la pell i el calçat, encara que malauradament moltes empreses i petits tallers han hagut de tancar.

Ténen una extensa línea de babutxes i sabatilles per nins i adults, el·laborades per experts mestres artesans amb productes i pells de primera qualitat. Treballen per ser líders del sector de fabricació i distribució de calçat còmode i suau, ideal per el descans i relax dels peus.

La combinació de tecnología i tradició, els permeten oferir un calçat amb les darreres tendències en moda, per ser presents en les millors sabateries del nostre país i de l´exterior.

Vull agraïr a n´Alfonso i el seu fill Jose i a tots els treballadors i treballadores del taller  la seva bona disposició per poder-vos oferir aquestes imatges.

 

 

JOAN TRUYOLS- ZAPATERO Y CREACIONES FINA-INCA

 

Joan Truyols empezó de encargado en una empresa de marroquinería en Inca. Más tarde se instaló por su cuenta haciendo manoplas, zapatos y gorros con piel de cordero tanto en el interior como en el exterior. Tuvo que hacer una gran inversión, y actualmente, paradojas del mercado, sus principales compradores están en el extranjero, Dinamarca, Holanda, o Alemania, países que saben valorar la importancia de sus materiales y de su trabajo artesanal.

Le conocí a través de “LLanatura” en Instagram y creo que en vez de hablar yo de él, mejor transcribir lo que dicen de esta gran persona las chicas de “Llanatura”.

Hoy os hablaremos de Joan. Zapatero artesano. De los últimos que quedan en Inca. Toda una vida de profesión hecha con la traza de sus manos. El taller donde estamos es suyo, pero, con él, compartimos mucho más que un espacio, mucho más que cafés.

Joan es el “compañero” por excelencia. Con sentido del humor llena de perspectiva las escenas cotidianas. Siempre con el gesto, la palabra, la idea, el contacto, la mirada y/o la sonrisa adecuada, que suma, incluso en los días

en que todo da pereza. A pesar de que a mí me llama Eugenia y a Eugenia Gemma, ponemos la mano en el fuego que es el “suegro perfecto”.

Si os acercáis al taller veréis que siempre hay movimiento. Vida. Visitas, proveedores, amigos y los ladridos de Truc, su amigo inseparable. Ahora tenemos un problema y es que seleccionar, escarmenar, cardar y afieltrar lana no sería lo mismo sin ellos.

 

No es cierto que era mejor que ellas hablaran de él?

Gracias Joan por ser como eres. Gracias por haberme presentado otros artesanos de Inca, una demostración de tu espíritu solidario.

 

 

Joan forma sociedad con Creaciones Fina.S.L que fue fundada en 1975 por Alfonso Rodríguez y su esposa Josefa Priego. La sede y el taller están en Inca (Mallorca) ciudad que se conocía históricamente como la “ciudad de la piel y el calzado”, aunque desgraciadamente muchas empresas y pequeños talleres han tenido que cerrar.

Tienen una extensa línea de babuchas y zapatillas para niños y adultos, elaboradas por expertos maestros artesanos con productos y pieles de primera calidad. Trabajan para ser líderes del sector de fabricación y distribución de calzado cómodo y suave, ideal para el descanso y relax de los pies.

La combinación de tecnología y tradición, les permiten ofrecer un calzado con las últimas tendencias en moda, para estar presentes en las mejores zapaterías de nuestro país y del exterior.

Quiero agradecer a Alfonso, a su hijo Jose y a todos los trabajadores y trabajadoras del taller su buena disposición para poder ofreceros estas imágenes.




























6 comentarios:

  1. Gràcies per tota la feina que fas, per la qualitat i el tractament de les imatges i per compartir-ho. Crec que hauries de fer més exposicions, no? A BCN? Al Maresme???
    Petonassos!
    Anna Oliveras Rovira

    ResponderEliminar
  2. Bona feina
    Toni

    ResponderEliminar
  3. Como siempre, nos descubres todo tipo de artesanía y personajes, y aunque nos expliques y con soporte fotográfico incluido, creo que la riqueza te la quedas para ti, ya quien eres el que vive esas horas empleadas en cada reportaje, con los protagonistas de los mismos. Gracias por compartir, Un abrazo

    ResponderEliminar
  4. LES TEVES FOTOS TAMBÉ PORTEN LA TEVA EMPRENTA, TAMBÉ EL TEU ESTIL PROPI.

    COM M'AGRADEN ELS QEU FAN SABATES. JO EN TINC UNA D,AQUESTES SABATILLES, PER ANAR FORA VAN MOLT REBÉ, PESEN POC, ABULTEN POC I CALENTEN MOLT.

    PETONASSOS

    CRISTINA

    ResponderEliminar
  5. Quanta vida al voltant de Joan i els seus companys , als peus que calcin ho han de sentir. Un altre tresor compartit. I tu Ferran, com sempre ,compartin la teva mirada còmplice de les mans artesanals. Gràcies i felicitacions.

    ResponderEliminar
  6. Muy bonito trabajo, se aprecia el esmero y la delicadeza en la confeción; especialmente admirable conocer su carácter amigable y su disposición al humor.
    Muy bonitas fotos, expresan el tacto minucioso, transmiten la labor y el proceso constante, el perfecto acabado artesanal.

    ResponderEliminar