EXPOSICIONS


Contacte: xiringuilla54@gmail.com

EXPOSICIONS:

"PERSONES I PERSONATGES DE VALLDEMOSSA, LES ARRELS D´UN POBLE"
" Bar Los Tilos, Valldemossa. Abril 2009

"DE MOMENT NO, GRÀCIES"
Intersecció art. Palma de Mallorca. Juny 2011.
Borrby. Suècia. Agost 2011.
Can Gelabert. Binissalem. Octubre 2011.
Mitte Barcelona. Septembre 2012.
Casa de cultura, Tavernes de Valldigna ( València) Març 2013
(en aquest enllaç trobareu un petit video de la xerradeta post exposició. http://youtu.be/FoDfxX9azpI.

"LA MEMÒRIA IL·LUMINADA"
Sala municipal, fundació Coll Bardolet, Valldemossa.
Març 2012

"DANYS COL·LATERALS"
Sala municipal de la Fundació Cultural Coll Bardolet.
Valldemossa Abril 2013

Fotos de l´exposició:


"INTIMISTATS"
Casa de la Barceloneta 1761 (Barcelona)
DEs.2013 a gener 2014
Fundació Coll Bardolet (Valldemossa)
Del 28 de març al 13 d´abril de 2014

VIRULÈNCIES.
Expo col·lectiva a l´edifici de Sa riera de la Universitat de les Illes Balears.
Maig 2014

IDENTITAT DE GÈNERE. ETS TU QUI DECIDEIXES.
Joan Oliver-Maneu-Galeria d´Art. Palma de Mallorca.
Juny-Juliol 2014

Entrevista Radio bn Mallorca
20Hilo%20Ferran%20Petit.mp3
https://www.dropbox.com/s/fvnicn6ua1ymlb4/Entre%20El%

Centre Cívic Drassanes ( Ajuntament de Barcelona)
Del 4 al 16 de septembre de 2014


Km 2,4 LES QUATRE ESTACIONS.
Edifici Sa Fàbrica Esporles ( Mallorca)
Del 20 de març al 14 d´abril de 2015

Dansa del temps
Instants repetits
que esdevenen nous
Pura mª García

ANYS I PANYS
Ca na Polida. Campanet. Juny 2018


Llibre Covid19.Un any de pandèmia LLIBRE COVID19, .UN ANY DE PANDÈMIA.pdf PRESENTACIÓ AUDIOVISUAL, CAMPANET, TERRA D´ARTESANSCARTELL AJUNTAMENT.jpg VÍDEOS ARTESANS https://vimeo.com/user26163528 https://vimeo.com/user26163528 https://vimeo.com/user26163528

miércoles, 27 de enero de 2021

ALIMENTACIÓ/ALIMENTACION-FORMATGERIA SON JOVER-INCA


                                              FORMATGERIA SON JOVER-INCA

 

El primer que us vull dir, és que no tornaré a dir mai que els formatges son cars, almenys els ecològics com els de Son Jover a Inca.

Vaig pujar cap el Puig de Santa Magdalena i a les vuit del matí ja era a la granja de Son Jover. 

Tothom ja estaba en marxa. Després de saludar en Toni , l´amo, vaig passar a la zona on munyeixen les ovelles. Allà hi vaig trobar en Sergi, un català rodamón que fa tan sols dos mesos que hi fa feina però es maneja amb les ovelles amb perícia i carinyo. La música sona a la sala mentres les ovelles regalen la seva llet que passa directament a la zona on s´elaboren els formatges.

Les ovelles passen després a fora on mengen forratge i pinso ecològic.

Mentrestant arriben l´altre Toni, el fill de l´amo i en Mamadú, (vingut de Mali fa més de quinze anys) amb llet de cabres que ténen a un altre indret. Alhora na Margalida, la filla de l´amo, va d´una banda a una altra controlant i ajudant.

Na Clara s´encarrega junt amb en Toni (pare) de tot el procés de formatjar. Na Francina està a la zona d´envasat i packaging.

Na Clara m´explica tot el procés, quallat de la llet, ompliment dels envasos, prensat, i conservació primer a una cámara frigorífica a més baixa temperatura durant quinze dies ( cada dia els han de girar) i després a una altra de conservació.

Damunt les10, 30h duen les ovelles a uns altres camps a pasturar fins a les 17h on mengen a lloure civada i altres cereals sembrats per ells.

La feina no s´atura ni per berenar, i el que tots destaquen és el bon ambient , armonia i alegria que hi ha entre tots ells. I això, us ho ben asseguro, es nota en el gust i la qualitat dels formatges, una exquisitesa, i en l´amabilitat amb la que tots ells em van tractar. Gràcies.

Llarga vida a l´agricultura ecològica i de proximitat!




 

                                               QUESERÍA SON JOVER-INCA


Lo primero que quiero deciros, es que no volveré a decir nunca que los quesos son caros,  al menos los ecológicos como los de Son Jover en Inca.

Subí hacia el Puig de Santa Magdalena y las ocho de la mañana ya estaba en la granja de Son Jover.

Todo el mundo ya estaba en marcha. Tras saludar a Toni, el dueño, pasé a la zona donde ordeñan las ovejas. Allí encontré a Sergi, un catalán trotamundos que hace sólo dos meses que trabaja aquí pero que se maneja con las ovejas con pericia y cariño. La música suena en la sala mientras las ovejas regalan su leche que pasa directamente a la zona donde se elaboran los quesos.

Las ovejas pasan después  fuera donde comen forraje y pienso ecológico.

Mientras, llegan el otro Toni, el hijo de dueño y  Mamadú, (venido de Mali hace más de quince años) con leche de cabras que tienen a otro lugar. Asimismo Margalida, la hija de dueño, va de una parte a otra controlando y ayudando.

Clara se encarga junto con Toni (padre) de todo el proceso de elaboración del queso. Francina está en la zona de envasado y packaging.

Clara me cuenta todo el proceso, cuajado de la leche, llenado de los envases, prensado, y conservación primero en una cámara frigorífica a más baja temperatura durante quince días (cada día los tienen que girar) y luego a otra de conservación.

Sobre las10, 30h llevan las ovejas a pastar a otros campos  hasta las 17h donde se alimentan de avena y otros cereales sembrados por ellos.

El trabajo no se detiene ni para merendar, y lo que todos destacan es el buen ambiente, armonía y alegría que hay entre todos ellos. Y eso, os lo aseguro, se nota en el sabor y la calidad de los quesos, una exquisitez y en la amabilidad con la que todos me trataron. Gracias. Larga vida a la agricultura ecológica y de proximidad!


















































 

9 comentarios:

  1. Que buen reportaje Ferran....!!!! Se muestra todo el proceso..!!!

    ResponderEliminar
  2. Otro buen reportaje, como todos los que nos muestras, y desde luego la diferencia de una producción industrial, a otra artesanal, así como la alimentación del ganado, se debe notar en el producto final, seguro que algún quesito tendrás en tu despensa, a disfrutarlo, Un Abrazo

    ResponderEliminar
  3. Muy bueno Ferrran !
    Siempre encontras temas nuevos e didacticos !
    Calina

    ResponderEliminar
  4. ¿Es que cada vez te superas!

    ResponderEliminar
  5. Mmmmmmm... hasta tus fotos destilan ese maravilloso colesterol del buen queso. Gusta comprobar el desarrollo del producto y el excelente estado de las ovejas. Asi da gusto! Muy buen reportaje, Ferran.

    ResponderEliminar
  6. Un bon reportatge, com sempre. Amic Ferran tinc ganes de que la historia del corona s'acabi i poder-te saludar en persona.
    Una abraçada, Bru

    ResponderEliminar
  7. Me chifla el queso ,todos¡¡ y este tiene una pintaza.¡¡ Habrá que probarlo cuando se pueda .¡¡ muy buen repotaje ¡¡ beso grande .bety

    ResponderEliminar
  8. yo quiero probarlo
    Montse

    ResponderEliminar